ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΠΡΟΔΗΜΑ

‘’…H ενασχόληση και αγάπη μας για την ελιά και την ελαιοποίηση της άρχισε το 1946. Ο προπάππους μας,ο μπάρμπα-Αντώνης δημιούργησε το πρώτο παραδοσιακό ελαιοτριβείο του στο χωριό μας, τα Δίδυμα Αργολίδος,όπου με την βοήθεια των ζώων έβγαζε το ελαιόλαδο στους συγχωριανούς του.

μπάρμπα-Αντώνης Μπροδήμας

Το 1978 ανέλαβε να συνεχίσει το έργο του, το μικρότερο σε ηλικία παιδί του αλλά και μοναχογιός του ο Κοσμάς. Ο ίδιος το λειτούργησε όπως είχε μέχρι το 1985.

Κοσμάς Μπροδήμας ο Παππούς

Το 1985, με τη σειρά του, ο γιος του Αντώνης συνέχισε με μεράκι και λαχτάρα για την ελιά και την παραγωγική της διαδικασία, δημιουργώντας νέους ελαιώνες και κατασκευάζοντας νέο εργοστάσιο σε καινούρια εγκατάσταση. Ο ίδιος,με τη βοήθεια μηχανικών συστημάτων έφτιαξε μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής ελαιολάδου για την τότε εποχή.

Αντώνης Μπροδήμας

Το 2012,την σκυτάλη παίρνει η 4η γεννιά πλέον,ο γιος του Κοσμάς και κόρη του Χρυσαυγή, που με τη δύναμη και στήριξη των προηγούμενων γενεών συνεχίζουν το έργο στην ελαιοποίηση και καλλιέργεια της ελιάς,παράγωντας και συσκευάζοντας ψυχρής έκθλιψης έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Κοσμάς και Χρυσαυγή Μπροδήμα

Γιατί το λάδι για εμάς είναι..

Το λάδι είναι το πολυτιμότερο δώρο που έδωσε η φύση στον άνθρωπο. Η ελιά είναι ένα από τα πιο παλιά δέντρα, που έδωσαν τροφή στον άνθρωπο και σίγουρα,  ένα από τα πιο σημαντικά. Η ιστορία της, η καλλιέργειά της, οι καρποί της και ο χυμός τους – το ελαιόλαδο, συνδέθηκαν με τους λαούς της Μεσογείου. Από την αρχαιότητα αποτελούσε βασικό στοιχείο της ελληνικής διατροφής.Πολλά ευρήματα από ανασκαφές δείχνουν ότι η κατανάλωση του ελαιολάδου ήταν ευρήτατα διαδεδομένη στην Αρχαία Ελλάδα.Έτσι,έχουν και κατά καιρούς βρεθεί άφθονοι ελαιοπυρήνες,δείγμα κατανάλωσης ελιάς και λαδιού,καθώς και πολλοί από τους λεγόμενους αμφορείς οι οποίοι χρησίμευαν κυρίως για την αποθήκευση λαδιού.

brodimasfamily.com | Η ιστορία μας